Design a site like this with WordPress.com
Get started

Om oss

Vi er en liten familiebedrift i Lensvik i Trøndelag. Vi legger vår stolthet i å produsere søte, friske jordbær av topp kvalitet.

Familiebedrift: Lars Arne og Christine Kay Landrø forelsket seg da hun kom til gårds for å plukke jordbær i 1979. Siden har de drevet gården sammen, og både barn og barnebarn er ofte med på gårdsarbeidet. Her tar de en pause sammen med to av barnebarna i potetåkeren.

Kjærlighet i jordbæråkeren

Den unge studenten Christine Kay fra Skottland kom til gården i 1979, for å plukke jordbær sammen med ungdommer fra hele verden. Hun var en del av en lang tradisjon der unge folk kom til Lensvika for å hjelpe til med innhøstinga.

De første jordbær-plantene kom til bygda for over hundre år siden, og i mange tiår hadde hver gård eget “jordbærland”. Det førte til et yrende liv i bygda hele sommeren.

Den dag i dag skal du ikke lete lenge for å finne folk som nostalgisk utbryter “jeg plukket jordbær i Lensvika i min ungdom”, mens de koser seg med jordbærene fra Landrø om sommeren.

Så da Christine Kay forelsket seg i odelsgutten Lars Arne Landrø, var hun ikke den første som fant kjærligheten i jordbærbygda.

Stolt av kvaliteten

Nå har de drevet gården sammen i over 35 år, og legger mye stolthet i å få frem søte bær av topp kvalitet. Opp gjennom åra har de prøvd mange ulike jordbærsorter, dyrkningsmetoder og biprodukt. I dag har de ulike sorter til ulike bruk: Den populære og saftige Korona, holdbare Sonata, retrosorten Zephyr og knallrøde Frida.

Lars Arne og Christine Kay er opptatt av gode arbeidsforhold for jordbærplukkerne og god dialog med kundene for å sikre at alle er fornøyd med produktet.


%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close